Thursday, 19 July 2012

Alhamdulillah :)

Assalamualaikum :)
First sekali, Alhamdulillah, semua assigment sekolah dah siap :) Hanya Allah yang tahu betapa nikmatnya dah siap semua kerja kursus. Rasa ringan sikit kepala ni, dan yang paling penting tak payah tidur lewat and bangun awal-awal semata-mata nak siapkan assigment tu..InsyaAllah, hope SPM nanti dapat result terbaik untuk subjek elektif -ict, Addmath, Akaun- subjek teras pon tak lupa jugak! terutama sekali sejarah, huhuhu ..:') 
Today, 29 Syaaban..Alhamdulillah, sudah hampir ke Ramadhan..:) sangat rindukan kedatangan Ramadhan..Harap-harap, kita di panjangkan umur, InsyaAllah :)
Dan, harap hati ini mampu lebih bersabar, dengan kerenah manusia...dan tentang Mr. Love masih tidak mampu membuang perasaan tu :'( Hanya Allah yang tahu, sedihnya hati ini disebabkan dia. hmm...
Ok, lupakan semua tu..aku nak cerita satu peristiwa yang menyakitkan...pada hari Isnin bersamaan 16 Julai 2012, pada jam lebih kurang 1.30-1.45...aku nak balik, biasanya balik je pergi rumah sepupu aku sebab aku naik bas and bus stop tu dekat dengan rumah cousin aku *Taman Bersatu* so, akak aku akn ambil aku dekat sana,.tapi hari tu, lepas akak aku dah ambil aku, aku yang kena bawak motor, sebab aku pakai kain, lagi pon naik skuter memang lah payah nak bonceng kat belakang tu, so, nak dijadikan cerita sebenarnya ialah kami pergi rumah cousin sorang lagi kat Taman Tun Perak, sebab abah aku suruh ambil adik yang last kat sana, masa tu hari dah mendung...and dalam perjalanan tu dah rintik2, perlahan and makin lebat...bila sampai dekat selekoh, aku nak brek, tapi boleh tergelincir pulak...sekali jatuh, aku dah menggeletar dah...paling aku takut adik aku yang last tu jadi ape2, tapi alhamdulillah dia luka kat lutut tapi biasalah budak2, dia menangis...tapi paling kesiannya, aku marah dia, masa dia cakap..akak, darah kak..sambil nangis, masa tu aku mrah, aku cakap, kau janganlah nangis, janganlah buat akak takut...:( huhu masa tu nak menangis sebab pergi marah dia...lagi pon aku memang tak boleh kalau orang cuak, otomatik aku pon akan cuak...yang paling aku bersyukur sekurang2nya aku seorang je yang cedera teruk, sikit je la :) kat lutut, belah kanan satu je, kat kiri dua tempat...memang pedih la...kena seluar atau kain memang sakit la...lepas tu kat siku sikit, and kat dua belah tapak tangan :) first tu memang susah nak buat gaya macam nak tulis, aku takut, macam mana pergi skolah nanti, tak boleh tulis...tapi alhamdulillah esok tu dah boleh lagipon aku tak pergi sekolah masa tu..haha...akak aku tak kena ape2..cume dia cakap lenguh kat tepi paha, mungkin terhentak kot~ huhu, so ambil iktibar masa hujan jangan bawak laju...lepas tu berhenti sekejap kat mana2....hehe 
ok lah, memang tragis tau..haha orait bubye, Assalamualaikum :)

No comments:

Post a Comment